Kuntalaisillat

Juankosken kuntalaisillassa kyseltiin palvelujen muutoksista

Juankosken ja Kuopion kuntaliitokseen on enää aikaa reilu kuukausi. Ruukinkoulu Agorassa pidettyyn kuntalaisiltaan osallistui kuutisenkymmentä juankoskelaista. Kuopiosta paikalla oli reilu kymmenen viranhaltijaa ja työntekijää. 


Kuntalaisilta pidettiin Juankoskella Ruukinkoulu Agorassa. Kuva Vicente Serra

Kuopion kaupungin tervehdyksen tilaisuuden alkuun tuonut palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen muistutti, että kuntaliitosta on valmisteltu jo pari vuotta.

- Vaikka liitosta on valmistelut jo pari vuotta, nyt on aika katsoa eteenpäin. Vuoden 2017 alusta 118 000 asukkaan Kuopio on kaupunki, jolla on merkitystä ihan valtakunnankin kannalta katsottuna. Kuopiota kuunnellaan ja Kuopio kuuntelee.

Kysymyksiä tilaisuuteen oli voinut lähettää jo ennakkoon ja myös illan aikana oli mahdollista vielä kysellä ja kommentoida. Kysymyksiä esitettiinkin varsin kattavasti eri osa-alueilta, esille nousivat muun muassa yritysten vuokrat, järjestöavustukset, terveyspalvelut, koulutuspalvelut sekä liikuntapaikkamaksut. Myös kaupungintaloon tuleva asiakaspalvelupiste ja sieltä saatavat palvelut kiinnostivat.

Suureen osaan kysymyksiä oli tarjolla sama vastaus, suuria muutoksia ei ole tulossa. Joissakin käytännöissä on kuitenkin eroja ja toiminnoissa siirrytään vuoden alusta Kuopion noudattamaan toimintatapaan. Tällaisia ovat muun muassa koulukuljetukset ja niistä maksettavat korvaukset.

Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen kuitenkin korosti, että myös Kuopio voisi ottaa mallia jossain asioissa.

- Usein pienemmässä kunnassa tehdään asioita joustavammin. Tässä meillä olisi myös Kuopiossa opeteltavaa.

Tilaisuuden loppusanoissa kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Irja Sokka vielä muistutti, että tavallaan Juankosken kuntaliitos on paluuta vanhaan emäpitäjään. Juankoski tuo Kuopiolle teollisuuspohjan ja teollisuushistorian aina vuodesta 1746 alkaneesta rautaruukin perustamisesta lähtien.

Juankoskelaisille uusi palveluopas  

Juankosken talouksiin on jaettu palveluopas, johon on koottu kattava tietopaketti Juankosken palveluista vuoden 2017 alusta. Oppaassa on myös Juankosken palveluiden laaja puhelinluettelo.

Palveluopas löytyy myös verkosta www.kuopio.fi > Kaupunkitietoa

Juankosken verkkosivut (www.juankoski.fi) jäävät pois käytöstä 31.3.2017. Tiedot siirtyvät Kuopion verkkosivujen yhteyteen www.kuopio.fi.  Kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon etunimi.sukunimi@kuopio.fi.